Tiramisu

Pubblicato il da EFESS

Tiramisu 

ti.jpg

 

Perberesit

§  250 g krem pana

§  3 te verdha veze te fresketa

§  3Luge gjelle sheqer pluhur

§  250 g Mascarpone

§  200 ml kafe te forte expresso

§  50 ml liker bajamesh (Amaretto)

§  50 ml konjak ose rum

§  200 g Biskota (qe perdoren per tiramisune)

§  2 Luge gjelle pluhur kakao

 Pergatitja:

1.Rrahim ajken e qumeshtit (kremin pana)

2.Rrahim te verdhat e vezeve me sheqerin pluhur

3.Bashkojme te treja masat te verdhat ajken dhe maskarponen.

4.Ne nje kupe te ceket perziejme kafen,likerin dhe rumin ose konjakun.

5.Marrim nje forme si te duam ne Katrore(15x25 cm) eshte me mire dhe e lyejme fundin e formes me  2 luge gjelle nga kremi.

6.Biskotat i fusim ne perzierjen kafe+amareto+konjak dhe i mbajme vetem nje sek dhe i heqim.

tii.jpg

7.I radhisim biskotat mbi dy luget e kremit qe kemi lyer fundin e taves ,bukur ngjitur me njera tjeteren.

8.Hedhim gjysmen e kremit mbi biskotat.

9.Radhisim perseri biskotat e tjera te cilat gjithashtu i kemi futur pak sek.ne perzierjen kafe+liker+rum ose konjak.

10.Hedhim pjesen tjeter te kremit.

11.E sheshojme siperfaqen me kujdes dhe e lyejme siper me kakao pluhur.

 Eni lamo

Con tag Kuzhine

Per essere informato degli ultimi articoli, iscriviti:
Commenta il post