si te lajme dhembet me sapon per te miren e shendetit

Pubblicato il da EFESS

Si t’i lajme dhembet me sapun per te miren e shendetit...

Te lash dhembet me sapun mund te duket dicka e rendomte, por ajo ndikon shume ne shendetin e cdo personi.

Shumica e pastave te dhembeve permbajne nje substance te quajtur glicerine. Por kjo substance i vesh dhembet me nje shtrese qe pengon perthithjen e mineraleve fosfate dhe kalciumit, te cilat jane vertet te frytshme per mbarevajtjen dhe fortesine e dhembeve tane. Sapuni i thjeshte nuk permban glicerine dhe gjithashtu vret bakteret qe ndodhen ne gjuhe.

Hapi I
Gjeni llojin e sapunit qe duhet perdorur. Duhet te perdorim sapun te ngurte, jo te lengshem. Sapuni i thjeshte nuk permban kimikate, aditivëve ose aromatizues. Beni kujdes nese perdorni sapun te bere vete ne shtepi, pasi mund te permbaje glicerine.


Hapi II
Lagni furcen e dhembeve dhe e ferkojme ate tek sapuni.

Hapi III
Vazhdoni larjen e dhembeve si normalisht, duke u siguruar qe do te prekni te gjithe dhembet dhe gjithashtu dhe gjuhen.

Hapi IV
Ne fund, shpelani mire gojen tuaj. Shpelarja e mire do te beje qe te largohet cdo pjese e mbetur e sapunit duke mos shkaktuar asnje problem.

Fabiola Hoxha

Con tag Shendetesi

Commenta il post